IT ansvarsforsikring

Arbejder I med IT, kan I være så uheldige at støde på problemer som tab af data, krænkelse af immaterielle rettigheder m.m. Med en IT-ansvarsforsikring, som skræddersyet til IT-virksomheder, er I godt dækket, hvis uheldet sker.

Find den bedste
IT-ansvarsforsikring

Vores forsikringsmæglere kan hjælpe dig med at finde frem til den rigtige forsikring – naturligvis 100% uforpligtende!

Jeg har brug for:

Vi vil rigtig gerne høre din mening:
Anmeld os på trustpilot

Hvem har brug for en IT-ansvarsforsikring?

IT-ansvarsforsikringen dækker produktansvar, erhvervsansvar, tab af data, formuetab og sagsomkostninger.

Produktansvar

Forsikringen dækker de skader, der sker på grund af en defekt ved jeres produkt eller ydelse efter levering. Som producent er I objektivt ansvarlige. Det vil sige, at det er uden betydning, om I har begået en fejl eller ej. I bærer det fulde ansvar for produktet eller ydelse

Erhvervsansvar

Forsikringen dækker de skader, medarbejderne kan forvolde under levering af produkter eller ydelser.

Tab af data

Hvis I skal erstatte tab af data, dækker forsikringen:

  • Reetableringsomkostninger. Gendannelse af tabt eller forvrænget information, software eller fysiske dokumenter
  • Undersøgelsesomkostninger. Undersøgelse af omfanget af tabt eller forvrænget data


Formuetab

Forsikringen dækker, hvis I er ansvarlige for formuetab – fx, hvis en kunde er gået glip af salg på grund af en fejl i jeres it-løsning.

Sagsomkostninger

Omkostninger til advokater mv. er med i IT-ansvarsforsikringen – også til retssager i udlandet.

Hvorfor skal du bruge dinerhvervsforsikring? 

100% gratis tilbud

100% Tilfredshed

100% uvildige

Op til 30% besparelse

Risikoen stiger

Truslen fra online-kriminelle er reel og stigende. Ifølge Department for Business, Innovation and Skills oplevede 87% af de små virksomheder et sikkerhedsbrud i 2018 – en stigning på 10% i forhold til 2017 – og der er intet som tyder på, at cyber kriminalitet bliver et mindre problem i fremtiden. Så det er ikke underligt, at flere og flere organisationer og virksomheder tilføjer cyberforsikringsdækning til deres pakke af beskyttelse.

Hvordan kan du forhindre cyberangreb?

  1. Lav faste retningslinjer, for hvordan jeres medarbejdere hver især skal bidrage til IT- sikkerheden. Træn dit personale – Den mest almindelige måde, hvorpå hackere får adgang til systemer, er gennem menneskelige fejl. Din sikkerhed er kun så sikker som dit personale er, så dette er en høj prioritet.
  2. Tag sikkerhedskopi min. Hver 3. arbejdsdag. Sikkerhedskopier data til en sikker og separat placering – hvis du er udsat for et angreb, kan hackerne ofte kræve deres pris for, at du kan få adgang til din data igen. Ved at du har sikkerhedskopieret dine data til en sikker og separat placering, vil du stadig være i stand til at drive din virksomheden.
  3. Skift løbende passwords, så de følger de nyeste anbefalinger. Først og fremmest skal du sikre dig, at alle computere og bærbare enheder er adgangskodebeskyttet. Ofte lader vi internetbrowsere eller – systemer huske vores adgangskoder for nemheds skyld. Dette kan betyde, at alt, hvad en hacker har brug for, er din enhed, og de har total adgang til dine oplysninger. For det andet skal du sikre dig, at du bruger lange, svære at gætte adgangskoder, der indeholder specialtegn og store bogstaver.
  4. Lad ikke nogen medarbejdere have adgang til alt i jeres it-systemer.
  5. Sørg for, at jeres samarbejdspartners it-systemer og software også løbende bliver opdateret. Skriv det eventuelt ind i samarbejdskontrakten.
  6. Pas på e-mails – en almindelig måde for hackere at få adgang til dit it-system er gennem noget kendt som phishing-e-mails. Disse e-mails kan ligne noget fra et firma, som I har tillid til. Typisk beder hackeren og betaling eller sender en faktura, som i farten kunne ligne noget fra en af jeres samarbejdspartnere. Her er det vigtigt, at tjekke hvilke ”adresse” mailen faktisk er sendt fra, inden du klikker på et link i e-mailen, sandsynligheden er, at der vil være en tilfældig e-mail-adresse, som du ikke genkender og at du sender oplysninger til en hacker.

Databrud

Definition ”Et brud på sikkerheden, der fører til hændelig eller ulovlig tilintetgørelse, tab, ændring, uautoriseret videregivelse af eller adgang til personoplysninger, der er transmitteret, opbevaret eller på anden måde behandlet.”

Eksempler på brud af persondatasikkerhed:

  • Organisatoriske fejl
  • Adgang for personer uden behov/formål
  • Menneskelige fejl
  • Offentliggørelse af personoplysninger på internettet som følge af fejl eller uvidenhed om, hvad der må offentliggøres, eller som følge af utilstrækkelig anonymisering m.v.
  • Utilstrækkelige eller fejlbehæftede IT-løsninger
  • Manglende kryptering af formularer på web-site (eller e-mails) til brug for fremsendelse af følsomme oplysninger
  • Kriminelle handlinger
  • Hackerangreb
  • Identitetstyveri
  • Industrispionage eller terror
Facebook
Email